PS Permalink

De PS permalink is dé manier om op een stabiele manier te linken naar actuele productinformatie. Deze permalink kun je zelf opbouwen. Een belangrijk onderdeel van de link is de (per bedrijf) unieke Token. Die kun je bij PS opvragen. Zonder deze Token is het niet mogelijk om op een stabiele manier te verwijzen naar productinformatie in PS.

Als je je productinformatie bij PS hebt geborgd, kun je daar met behulp van de permalink naar doorverwijzen. Heb je een specificatie in PS gewijzigd? Geen probleem! De permalinks verwijzen altijd naar de meest actuele productinformatie zoals je die bij PS beheert.

Met deze permalinks kun je het assortiment op je website makkelijk verrijken met actuele productinformatie. Het is transparant en duidelijk om je productinformatie op je website te tonen. Daarnaast bied je service, krijgen je afnemers een beter beeld van je producten én krijg je minder vragen. Wil je hier meer over leren? Kom naar onze maandelijkse gratis marketingworkshop!

Je kunt bij elk product in het assortiment een permalink plaatsen naar de online productinformatie van het desbetreffende product. Dat kan bijvoorbeeld met een zinnetje:
'Klik hier voor de specificaties van dit product'
Of met een button:

Laat ons weten als je deze button wilt gebruiken, dan sturen we hem naar je op.

Er zijn twee verschillende manieren om een link op te bouwen. Je kunt gebruik maken van een EAN-nummer of een PS-ID-nummer. Neem contact met ons op voor advies over wat voor jou de beste manier is.

Met hulp van PS-ID-nummer ziet een permalink er zo uit.
https://permalink.psinfoodservice.com/prod/product/web/psid/{PSIDNUMMER}/{TOKEN}

Met hulp van een EAN:
https://permalink.psinfoodservice.com/prod/product/web/ean/{EANNUMMER}/{TOKEN}

Om de link op te bouwen plak je verschillende onderdelen aan elkaar:


Dit is een voorbeeld-permalink, klik om het uit te proberen:
https://permalink.psinfoodservice.com/prod/product/web/ean/1213456789125/81588e73-5fe8-4c9f-97ab-9d93e65bbd8c
Een PS-ID is een uniek nummer dat PS voor jou genereert. Je kunt het nummer vinden in de Data Entry. Ook kan er vanuit PS een lijst gegenereerd worden met de PS-ID’s van je producten. Het PS-ID is een uniek nummer meegegeven vanuit PS aan je product. Let op: verwijder je een product en voeg je het later weer toe? Dan krijgt het een nieuwe PS-ID.

Linken naar een productsheet in een specifieke taal
Gebruik je de permalinks op een website waar ook niet-Nederlandse bezoekers komen? Dan kun je ook permalinks opbouwen die linken naar een Engelstalige, Franstalige of Duitstalige versie van de Productsheet.
(Let op: wij hebben de basisinformatie voor je vertaald, maar inhoudelijke informatie zoals namen, verhaal en ingrediënten moet je zelf invullen in de Data Entry.)

Dit onderdeel voeg je dan toe aan de permalink:

?language=EN Engelstalige Productsheet
?language=FR Franstalige Productsheet
?language=DE Duitstalige Productsheet

Voorbeeld permalink naar een Franse Productsheet:
https://permalink.psinfoodservice.com/prod/product/web/ean/1213456789125/81588e73-5fe8-4c9f-97ab-9d93e65bbd8c?language=FR


Linken naar een product in de Belgische Targetmarket
In de database kun je producten kopiëren en bewerken voor de Belgische markt. Wil je specifiek verwijzen naar zo’n product? Dat kan! Gebruik daarvoor dit onderdeel:
?preferredTargetmarket=BE
Op het moment dat er geen product voor dit EAN beschikbaar is in de Belgische Targetmarket, wordt alsnog de Nederlandse getoond. Wil je dit niet? Neem even contact met ons op.

Voorbeeld permalink naar een product in de Belgische targetmarket
https://permalink.psinfoodservice.com/prod/product/web/ean/1213456789125/81588e73-5fe8-4c9f-97ab-9d93e65bbd8c?preferredTargetmarket=BE


Combineren: zowel linken naar een taal als naar de Belgische Targetmarket?
Dat kan, vervang dan wel het ? van het tweede onderdeel door een &.
Bijvoorbeeld:
?language=FR&preferredTargetmarket=BE

Voorbeeld permalink naar een product in de Belgische targetmarket met de franse taal:
https://permalink.psinfoodservice.com/prod/product/web/ean/1213456789125/81588e73-5fe8-4c9f-97ab-9d93e65bbd8c?language=FR&preferredTargetmarket=BE

Kopieer nooit zelf een link uit de adresbalk om te gebruiken, dit zijn onstabiele links na verloop van tijd niet meer werken. Een voorbeeld van een onjuiste link: https://foodbook.psinfoodservice.com/prod/dc/?ean=8717185870640
Je kunt productinformatie ook tonen op andere manieren:
  • met behulp van een enkele link naar je Foodbook Op Maat van PS. Snel geregeld!
  • met behulp van een webapi. Dan wordt je productinformatie in PS automatisch doorgezet naar de eigen huisstijl van je website. Handig en mooi!
Lees hier meer.
Klik hier om meerdere permalinks tegelijkertijd aan te maken.